Är du intresserad?

Kv Niwa

Strax söder om Helsingborg, i Gåsebäck har gammal industrimark ersatts med attraktiva, hållbara och smarta bostäder med mobil access.

Kv Niwa

Strax söder om Helsingborg, i Gåsebäck har gammal industrimark ersatts med attraktiva, hållbara och smarta bostäder med mobil access.
Uthyrningsdetaljer
Kontraktstyp
Tillsvidare
Sortering
Vägledande efter köpoäng
Hyra
5466 - 11738 kr
Antal rum
1 - 3 rum
Storlek
25 - 78 m²
Inflyttningsdatum
Pågående uthyrning

Kv Niwa

Strax söder om Helsingborg, i Gåsebäck har gammal industrimark ersatts med attraktiva, hållbara och smarta bostäder med mobil access. Bostäderna präglas av en nytänkande och stilren arkitektonisk framtoning med exklusiva materialval. Bostadshuset omgärdas av en upphöjd japansk trädgård där träd, bambu och buskar bidrar till en lugn plats. De nya bostäderna kommer tillföra fler människor till platsen vilket bidrar till rörelse och trygghet i området.

Just nu erbjuder Sveaviken ett förmånligt erbjudande vid avtalsteckning innan 2023-12-31. Läs mer här, sveavikenbostad.se

Huset består av 39 om 1-3 rok fördelade på 25-78 kvm. Lägenheterna är modernt inredda med enstavig ekparkett, bänkskiva i kvarts och helkaklade badrum med golvvärme. Köken har induktionshäll och varmluftsugn och i varje badrum finns tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin.

Under rubriken Digital visning blir du länkad till en filmad visning av projektet och där finns även en film om den mobila accessen.

Hållbara bostäder

Hållbarhet ligger i fokus och huset är mycket energieffektivt tack vare bland annat solceller på taket och från- och tilluftsventilation med hög energiåtervinning i alla lägenheter. Fastigheten är helt cirkulär, byggd enligt Miljöbyggnad Silver och gick till final i Årets Miljöbyggnad 2022.

Ett smart boende

För ett tryggt boende finns det inga nycklar till huset som kan tappas bort och du kommer endast in i fastigheten och lägenheten via digital access. Via den digitala accessen kommer du även åt fastighetens gemensamhetsytor. På samma sätt som du idag kan betala genom att ”blippa” telefonen, öppnar du nu även dörrar med Parakeys mobila låssystem.

Vid inflyttning får du en inbjudan om att bli administratör i Parakey appen. Du kan sedan själv administrera accessen och tilldela digitala nycklar till din familj och dina vänner som vill besöka dig. Därefter är det bara att enkelt öppna dörren med en knapptryckning. Du låser upp via Bluetooth, så internetuppkoppling är inte nödvändig. Om oturen är framme kan du logga in på ditt Parakeykonto på en annan enhet som är kopplad via bluetooth.

Högst upp i bildspelet finns möjlighet att se en filmad visning av Parakey, den kommer efter lägenhetsvisningen i filmen.

Filmad visning av lägenhet och digital lösning

Missa inte filmen högst upp i bildspelet. Här finns en filmad visning av en referenslägenhet. Själva utformningen kan skilja sig från din specifika lägenhet. I slutet av filmen finns även en film om det digitala accessystemet Parakey.

Viktigt att veta

Helsingborgs stad har satsat på att bygga en innovativ och smart stad. Du kommer att flytta in i ett pilotprojekt avsett att revolutionera bostadsbyggandet genom ett helt cirkulärt och resurseffektivt angreppssätt – byggnaden kan demonteras och monteras upp igen på en annan plats, vilket gör att det varit möjligt att bygga på tillfälligt bygglov. Byggnaden håller samma höga kvalitet och klass som bostäder byggda för temporärt bruk, vilket innebär att om bygglovet ändras kan huset stå kvar i över 100 år.

Inför avtalstecknandet kommer du att få mer information om vad tillfälligt bygglov innebär för dig. I korthet innebär det att byggnaden kommer att stå på tillfälligt bygglov i 10-15 år vilket innebär vi avtalar bort besittningsskyddet för lägenheten till år 2031 med hyresnämndens godkännande.

Sveaviken Bostad tillämpar bakgrundskontroller vid uthyrning.

Inflyttningsdatum

Efter överenskommelse om skrivet hyresavtal ska avtalet först skickas till hyresnämnden för godkännande. Detta kan resultera i att inflyttningsdatumet kan skilja sig åt från annonsen.

Tillkommande kostnader

Utöver hyran tillkommer kostnader för:

  • Egen förbrukning av hushållsel
  • Egen förbrukning av varm- och kallvatten
  • Egen förbrukning uppvärning
  • Bredband och TV. 300kr/mån för paket 100/100 Mbit/s

Intresseanmälan

Intresseanmälan Projekt (#4)

Se fler nyproduktioner

Vi har många kommande nyproduktionsprojekt. Få mer information om våra kommande projekt och anmäl ditt intresse redan idag.