Är du intresserad?

Kv Hansastaden

I området planerar Sveaviken Bostad för fyra kvarter med hyreslägenheter samt rum för verksamheter och service mot gatorna.

Kv Hansastaden

I området planerar Sveaviken Bostad för fyra kvarter med hyreslägenheter samt rum för verksamheter och service mot gatorna.
Uthyrningsdetaljer
Kontraktstyp
Tillsvidare
Sortering
Vägledande efter köpoäng
Antal rum
1-5 rok
Storlek
28-138 kvm
Inflyttningsdatum
April 2024

Kv Hansastaden

I den södra delen av Nyköpings stadskärna bygger Sveaviken Bostad ett projekt om 4 kvarter fördelat på 1-5 rum och kök med närhet till Nyköpingsån, hamnområdet och Stadsfjärden. I hamnområdet pågår ett större stadsutvecklingsprojekt med målsättningen att skapa en levande stadsdel med bostäder, besöksmål, arbetsplatser och centrumverksamhet. Ca 2 kilometer från fastigheten finns Nyköpings centralstation och den planerade Ostlänkförbindelsen.

I området planerar Sveaviken Bostad för fyra kvarter med hyreslägenheter samt rum för verksamheter och service mot gatorna. Kvarteren får en detaljrik arkitektur som präglad av Nyköpings kulturhistoria, både det pittoreska i stadskärnan och det industriella i hamnen, där stora kvarter blandas upp med mindre radhusbebyggelse och traditionella taklandskap. Kvarteren kommer att färdigställas i etapper och inflyttning i respektive kvarter likaså.

I kv Hansastaden strävar vi efter att skapa en miljövänlig och hållbar livsstil. Ambitionen är att bilinnehavet ska vara lågt genom att begränsa antalet parkeringsplatser och istället erbjuda mobilitetsåtgärder för ett mer hållbart resande. Boende erbjuds gratis bilpoolsmedlemskap och för att underlätta hanteringen av paket installeras leveransskåp intill fastigheten. För att främja cykeln erbjuds enkla, lättillgängliga och trygga cykelparkeringar.

Genom området löper en grön promenad som anknyter till de gröna bostadsområdena inom kvarteren. Utmed promenaden får radhusen förgårdsmark med plats för odling och separata entréer som nås via trappor. I mötet med Nyköpingsån och hamnområdet skapas en hörnbyggnad som fångar uppmärksamhet och tydligt annonserar bebyggelsen.

  • Bilderna är visionsbilder och avvikelser kan förekomma.
  • Sveaviken Bostad tillämpar bakgrundskontroll vid uthyrning.

Ett smart boende

För ett tryggt boende finns det inga portnycklar till huset som kan tappas bort utan du kommer in i fastigheten via digital access. Detta gäller även fastighetens gemensamhetsutrymmen. På samma sätt som du idag kan betala genom att ”blippa” telefonen, öppnar du nu även dörrar med Parakeys mobila låssystem. Då detta är fastighetens skalskydd kan du inte välja bort detta, utan det är en förutsättning för att komma in i fastigheten. Vid inflyttning får du en inbjudan om att bli administratör i Parakey appen. Du kan sedan själv administrera accessen och tilldela digitala nycklar till din familj och dina vänner som vill besöka dig. Därefter är det bara att enkelt öppna dörren med en knapptryckning. Du låser upp via Bluetooth, så internetuppkoppling är inte nödvändig. Om oturen är framme kan du logga in på ditt Parakeykonto på en annan enhet som är kopplad via bluetooth. De fysiska nycklar man kommer att kvittera ut går enbart till lägenheten.

Om lägenheterna

Kvarteren består av 471 lägenheter om 1-5 rok fördelade på 28-138 kvm. Lägenheterna är modernt inredda med genomgående enstavig ekparkett, bänkskiva i kvarts och helkaklade badrum med golvvärme. Köken har induktionshäll och varmluftsugn och i varje badrum finns tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. Ingen tvättstuga finns i fastighetens kvarter. Alla lägenheter har förråd placerade i eller utför lägenheten, detta presenteras i bofaktabladet för respektive lägenhet.

Hållbara bostäder

Hållbarhet ligger i fokus och huset är mycket energieffektivt tack vare bland annat solceller på taket och från- och tilluftsventilation med hög energiåtervinning i alla lägenheter. Fastigheten är helt cirkulär.

Inflyttning etappvis

Inflyttning kommer att ske i etapper per kvarter. Första kvarteret som släpps är kvarter 1 som kommer att delas upp på 4st olika inflyttningsetapper. Etapp 1(Slottsträdgårdsgatan 25 & 27) Inflyttning 15 april 2024 Etapp 2(Slottsträdgårdsgatan 21 & 23) Etapp 3(Slottsträdgårdsgatan 19 & Ötragårdsgatan 14, 16, 18, 20

Intresseanmälan

Intresseanmälan Projekt (#4)

Se fler nyproduktioner

Vi har många kommande nyproduktionsprojekt. Få mer information om våra kommande projekt och anmäl ditt intresse redan idag.